https://samitzenalidera.com/

Samit žena lidera 2022

BUDUĆNOST JE SADA

2. i 3. juna na Fruškoj gori, uz prisustvo preko 200 žena iz celog regiona i preko 50 vrhunskih predavača održan je treći po redu ”Samit žena lidera” sa temom ”Future is now”, a sve u cilju međusobnog osnaživanja žena i razmene znanja i iskustava sa predavačima iz različitih oblasti. 

Prema rečima Danijele Golić, osnivača Samita žena lidera, ovogodišnji događaj bio je prilika da se žene u biznisu upoznaju sa najnovijim trendovima u poslovanju, pronađu inspiraciju za svoje nove poduhvate i da se na tom putu međusobno povežu u cilju stvaranja boljih uslova za svoj profesionalni razvoj i doprinos napretku čitavog društva. 

Samit je svečano otvorila Jelena Milenković Orlić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija koja je izjavila: ”Pristup obrazovanju, informacijama i kontinuirana edukacija su od ključnog značaja za ekonomsko osnaživanje žena”. 

Brankica Janković, poverenica za zaštitu rodne ravnopravnosti istakla je da je međusobna podrška žena između sebe izuzetno važna i da svaka žena treba da nađe bar jednu drugu ženu kojoj će pomoći svojim savetom ili znanjem da bude bolja i snažnija.

Neke od cenjenih učesnica i govornica na Samitu pored Jelene Milenković Orlić i Brankice Janković su svakako – Tanja Kuzman, direktorka za digitalna rešenja, startape i inovacije u kompaniji PWC;  Katarina Subotić, izvršni direktor prodaje, Telekom Srbija; Irina Nišavić, menadžerka eksterne komunikacije, Microsoft Srbija razvojni centar; Diana Gligorijević, suosnivač Telegroup sistema; Nataša Škrbić, programska direktorka u Inicijativi ”Digitalna Srbija” i mnoge druge. 


Svakako, muška podrška nam je veoma bitna, te su se ove godine među brojnim govornicama našli i muškarci – Zoran Vasiljev, CEO Centili grupe; Rade Rakočević, osnivač i izvršni direktor Senzal kapitala; kao i specijalni gost – član Kuće slavnih – Vladimir Grbić, doktor nauka, sporta i fizičkog vaspitanja, jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena. 

Među brojnim atraktivnim temama našle su se: inovativne metode finansiranja (Biznis anđeli), načini na koje mogu da se finansiraju kompanije koje vode žene, upoznali smo se sa pojmom NFT-a, jedinstvene digitalne valute koja ima potencijal da promeni način na koji konzumiramo sadržaj, način na koji zarađujemo ali i trošimo novac i dokazujemo svoj identitet; govorili smo o uspešnom rukovođenju i budućnosti interneta, dok je drugi dan bio posvećen medijima – kako oni doprinose i pružaju podršku ženskom stvaralaštvu, PR-u, kao i razvoju startap ekosistema. 

SVI MOŽEMO DA POKRENEMO STARTAP – JEDINO ŠTO NE SMEŠ JE DA NE PROBAŠ

”Drago mi je što smo na ovogodišnjem Samitu razgovarali o načinima na koje učesnice mogu da se uključe u domaći startap ekosistem, o anđeoskom investiranju i tome kako svaka iskusna osoba koja postane investitor može da doprinese mladim startapima, ali i šta rad sa startapima može da donese svakom investitoru. Bila je ovo prilika da čujemo raznovrsne startap osnivačice na njihovom putu ka globalnom uspehu i saznamo koji su bili prvi koraci, svakodnevni izazovi i male pobede kako za njih lično tako i za njihove startape.” – reči su Nataše Škrbić, programske direktorke Inicijative ”Digitalna Srbija”. 

Uvek neustrašive u diktiranju trendova i osvajanju novih svetova – kreirale smo prvi NFT projekat na svetu koji našoj zajednici pruža edukacije, mentorstva i umrežavanje na globalnom nivou. 
Naša prva kolekcija nosi naziv ”Future is now”, a svaka učesnica ovogodišnjeg Samita žena lidera postala je vlasnica jednog NFT-a iz ove kolekcije.