https://samitzenalidera.com/

Samit žena lidera 2021

žene menjaju svet

Drugi Samit žena lidera pod nazivom ”Žene menjaju svet” koji je održan 24. juna 2021. okupio je na Belom dvoru više od 100 žena lidera kako iz privatnog tako i javnog sektora. Cilj ovog Samita je umrežavanje i jačanje žena preduzetnica u Srbiji, njihova edukacija i razvoj ličnog brendinga i liderskih veština koje svaka od žena može i treba da unapredi kako bi bila još uspešnija u svom poslu.

Događaj je otvorila Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije koja je ovom prilikom istakla da su čak i istraživanja Svetskog ekonomskog foruma pokazala da su i u godini pandemije žene podnele najveći teret, ali da su bile najhrabrije da se izbore sa svim izazovima.

Na Samitu su održana i dva panela na kome su svoje iskustvo podelile uspešne žene koje su se u svom poslovnom razvoju često susretale sa izazovima tema kao što su: „Žene lideri današnjice“ i „Važnost ličnog brendinga u poslovanju“.

U okviru panela „Žene lideri današnjice“ govorila je Maja Zelihić, Fulbrajt specijalista i prodekan za napredne studije Forbsovog koledža za biznis i tehnologiju, Arizona USA, Marijana Vasilescu, predsednica izvršnog odbora Sberbank Srbija i Jelena Ječmenić, direktor za globalna partnerstva kompanije Endava, Natali Delić direktor Direkcije za strategiju i digital Telekoma Srbije. Na panelu „Važnost ličnog brendinga u poslovanju“ govorila je Ana Mirković suosnivač Instituta za digitalne komunikacije, Dina Janevski Farčić, viši potpredsednik za Marketing kompanije Centili i Tamara Jokanović, generalna direktorka agencije za integrisane komunikacije Represent Communications.